Valmistautuminen harjoitukseen

Oletko osallistumassa koulutukseemme ensimmäistä kertaa tai onko edellisestä kerrasta jo aikaa? Tässä onnistuneen koulutuksen tueksi tietoa valmistautumisesta ja saapumisesta koulutukseen. Muistathan, että olet aina tervetullut tutustumaan tiloihimme ja toimintaamme etukäteen.

Harjoitustilat

Niinu Agility Sport -areena tukee onnistumisen elämysten saavuttamista. Käytössä on lämmitty halli, jossa kahvio- ja wc-tilat ovat odotustilan yhteydessä kentän vieressä. Talvisin hallin lämpötila on noin 15 astetta ja kesäisin lämpötila on lähellä ulkolämpötilaa.

Hallin kentät ovat avonaisia, eikä niissä ole vauhdikkaampia harjoituksia haittaavia tukirakenteita tai esteitä. Saltex©-keinonurmi tarjoaa tasaisen pidon ja vaimentaa askelista ja hypyistä aiheutuvien iskujen vaikutusta. Normaalikäytössä on kaksi kenttää, jotka voidaan tarvittaessa erottaa väliaidoilla useammaksi pienemmäksi harjoitusalueeksi. Hallin ratakentän puoleisessa päädyssä on odotustila, jossa on mahdollisuus nauttia kahvia tai keittiön mikrossa voi vaikkapa lämmittää omaa välipalaa. Odotustilan yhteydessä on myös WC.

Sijainti ja saapuminen harjoitukseen

Valmennuskeskus sijaitsee Kehä III varrella Kirkkonummen Masalassa. Hallin osoite on Salmitie 6, Masala (katso kartta). Hallin omalla pihalla on ilmainen paikoitustila osallistujille. Juna-asemalta on matkaa 300 metriä ja linja-autopysäkiltä 500 metriä. Yhteydet ja aikataulut löydät reittioppaasta.

Ratakentän sisäänkäynti on hallin päädyssä. Sisäänkäynti johtaa odotustilaan, josta löytyy odotus/keittiö- ja wc-tilat. Tekniikkakentän sisäänkäynti on kadunpuoleisella sivulla, päädystä katsottuna oikealla. Hallin vesipiste ja wc-tilat löytyvät ratakentän sisäänkäynnin vierestä.

Valmistautuminen harjoitusvuoroon

Saavu paikalle siten, että ehditte valmistautua harjoitukseen kiireettömästi. Ennen harjoitusta on hyvä käydä lenkillä valmistautumassa harjoitukseen ja lämmittelemässä. Samalla koira saa tehdä tarpeensa rauhassa.

Valmistautuminen ulkoilemalla on hyvä suorittaa oli kyseessä minkä tyyppinen koulutus tai valmennus tahansa. Yhteinen valmistautumisen tarkoituksena on valmistaa sekä ohjaaja että koira tulevaan harjoitukseen. Jos kyseessä on juoksua ja muita nopeita liikkeitä sisältävä harjoitus on myös ohjaajan syytä lämmitellä ja venytellä suoritusta varten.

Valmistautumisen peruasioita ovat reipas liikkuminen, jonka aikana voitte tehdä erilaisia leikinomaisia harjoituksia. Viretilaa voi myös muokata erilaisilla tutuilla harjoitteilla. Valmistauduttaessa vaikkapa rataharjoitteluun on syytä tehdä sykettä ja elimistön lämpötilaa nostavia tulevan harjoituksen mukaisia valmistavia harjoituksia.

Koska hallissa harjoittelee kerralla useita koirakoita, siirry sisälle halliin vasta vähän ennen harjoitusvuoroasi. Valmistaudu aloittamaan tunnit tarkasti ajallaan, että harjoitusaika pystytään käyttämään mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi.

Harjoituksen alussa valmentaja ohjeistaa kuinka toimintaan. Jos harjoittelu suoritetaan koirakko kerrallaan, niin oman vuoron odotusta varten on hyvä varata mukaan koiralle tuttu makuualusta tai häkki, jossa se voi rauhoittua.

Valmennusryhmissä vuoro alkaa tyypillisesti yhteisellä tutustumisella rataan ja harjoitteisiin. Tänä aikana koirat odottavat häkissä odotustilassa tai sitten voit viedä koiran autoon odottamaan. Valmennusryhmissä ja sellaisilla kursseilla, joilla harjoittelu tapahtuu koirakoittain, voit odotusaikana oppia muiden toiminnasta ja valmentajan muille antamista ohjeista seuraamalla harjoittelua aktiivisesti.

Harjoituksen päätyttyä on hyvä käydä lyhyellä palautuslenkillä. Harjoittelu ja uuden opettelu on koiralle aina intensiivinen ja rasittava tapahtuma. Jos kyseessä on ollut fyysisesti raskas harjoitus auttaa lenkki harjoituksesssa nousseen lämpötilan laskemisessa ja kuona-aineiden poistumisessa. Jäähdyttelyn jälkeen koiran voi antaa levätä rauhallisessa paikassa. Myöhemmin voidaan tehdä pidempi kävelylenkki. Muista juottaa koira harjoituksen jälkeen.

Koirien ulkoiluttaminen hallilla ja hallin lähistöllä

Koska kiinteistön piha-alueella on muutakin toimintaan, on koiran ulkoiluttaminen hallin pihalla on kielletty. Portin ulkopuolella on pyörätie, jota pitkin lähtemällä vasempaan löytyy Masalan aseman takaa lenkkeilypolkuja. Parhaat kävelyreitit sijaitsevat portilta oikealla sijaitsevan sillan ylityksen takaa Sundsbergin puolelta, kehä 3:n toiselta puolelta. Myös sisääntuloväylän alkupäässä sijaitsevan St1-kylmäaseman kohdalta tien toiselta puolelta löytyy myös kävelyreitti.

Tervetuloa kokemaan onnistumisen elämyksiä yhdessä koirasi kanssa!

';